fredag 12 december 2008

Iran nästa?

Att krig är en mycket lönsam business är inget nytt, utan ett välkänt faktum, och en sådan fin affärsverksamhet måste ju då även hållas igång. I tex skivbranschen så hjälper skivbolagen sina artister genom att promota dem. Det gör man inte för att man är mån om artisten ifråga, utan att för man är mån om sig själv, och det egna företaget, och den industri man verkar inom. Samma sak gäller för alla typer av business, även den största av dem alla - krigsindustrin. Så hur gör man då för att hålla den igång? Det finns som vi säkert alla förstår bara ett möjligt svar på frågan - man startar nya krig. Varför? Enkelt: eftersom ens business går under i annat fall. Konstigare än så är det inte.

Nu har ju visserligen USA/England redan sina händer fulla vad gäller krig, eller åtminstone tycks det så med mina lekmannaögon sett, men saken är den att när det gäller krig så kan det vänliga Väst aldrig få nog, så av den anledningen har man redan sedan länge nya krig planerade. Mellanöstern har sedan lång tid tillbaka varit ett av favorit ställena när det gäller krigandets ädla konst, och ruttna business, och så kommer det även att förbli under överskådlig tid framöver. Nästa stopp för EU/Nato krigsmaskinen blir av allt att döma Iran. Man har redan det mesta på plats; oroligheter i alla länderna som omger landet - Irak, Afghanistan, och Pakistan. Det är därför bara en tidsfråga innan även Iran dras in i smeten - och vi svenskar med?

Svenska trupper är tyvärr sedan en tid tillbaka verksamma i området, och flera har redan mist sina liv. Att soldaterna delvis får skylla sig själva är nog sant, då invasionen av Afghanistan är olaglig, och det är den fastän våra politiker hävdar motsatsen, men om vi hade haft riktiga politiker - som ville hemlandets väl - så hade de tveklöst vägrat att skicka iväg våra underbara ungdomar till Asien för att dö. Man undrar vad föräldrarna till de dödade nu tänker om saken, när deras barn dog för ingenting? Absolut ingenting. Man kan nästan hävda att de blev mördade av den svenska staten. De deltog i ett krig som vi svenskar inte hade något med att göra. Men detta är inte slutet; antalet svenska trupper kommer att öka, och det kommer att öka ordentligt. Hur vet vi det? Jo, vi vet det inte minst pga att vår egen svenska vapenindustri behöver hållas igång, och av den anledningen så måste vi delta i dödandet i Asiens krig. För om vi inte gör så, så kommer EU/Nato att ta mycket illa upp och bestraffa Sverige, dess ledare och folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar