torsdag 26 mars 2009

Sacrifice: ett ord att lägga på minnet

Företrädarna för den ondskefulla elit som bestämmer här i världen brukar ofta tala om för oss vad de håller på med. Men man använder sig gärna av symboliskt språk och symboliska handlingar. Genom att lyssna på vad tex Obama säger under ett tal så får vi veta vad det är som egentligen pågår. För dessa höjdares tal är inte enbart tal till den neddummade amerikanska befolkningen, talen är även avsedda att ge de egna initierade de senaste nyheterna. Vi kan likna detta minst sagt egendomliga beteende som kattens lek med råttan - där vi är råttan. För man har oss totalt under kontroll, och därför så talar man gärna öppet om för oss vad som härnäst står på tapeten.

Det gäller dock att förstå att stora tal från en amerikansk president inte är något som skrivs ner på 10 minuter. Inget som sägs, sägs utan anledning. Flera nyckelord som används är nämligen noga utvalda just pga att de har stort symboliskt värde.Ett sådant ord är "sacrifice". Varje gång detta ord används av någon högt uppsatt person i USA, eller den övriga västvärlden, så gör vi klokt i att spetsa öronen. "Sacrifice" betyder som vi alla vet "offer". Och när man använder detta ord så innebär det inte sällan att människor kommer att dö.

I gamla tider så offrades allehanda djur på altaret till gudarna, något som finns väl dokumenterat i Bibeln. Det största offer man kan utföra är dock människooffer, och detta är vad som sker på världens stora krigsskådeplatser. För där "offras" inte sällan hundratusentals människor på slagfältet. Även en sådan person som Mel Gibson noterade detta när han i samband med premiären av sin film "Apocalypto" (som handlade om människooffer) menade att Irakkriget inte var något annat än en plats för människooffer. På svenska så har ordet inte samma tyngd, och används inte särskilt ofta. Detta beror bla på att vi här i Sverige inte har något att säga till om när det gäller världspolitiken, men vi är trots det tvungna att delta i NATOs krig i Asien. Och en del svenskar har som bekant dött där borta. Sverige är mao skyldigt att delta i dessa uråldriga riter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar