tisdag 7 juli 2009

Livsrunan



Här ser vi den sk livsrunan. Om man vänder på den så får vi den sk dödsrunan istället. Den är dock ingen negativ symbol utan symboliserar endast döden, livets motpol. Och det är den som vi ser i fredssymbolen. Så vad vi har där är således ett inverterat brutet kors (och/eller en inverterad livsruna) innesluten i en cirkel. Låter det som en positiv symbol?

Cirkeln symboliserar Jorden. Så vi har alltså en symbol över Jorden som täcks av en symbol för döden. För mig är detta ungefär som om en kristen skulle gå till kyrkan och be inför ett upp och nedvänt brutet kors. Den kristne skulle då alltjämt uppriktigt be till sin gud, men han skulle be inför ett sataniskt altare.

Fredsymbolen, om den ska användas framöver, måste mao vändas uppåt och inte som nu åt vara vänd åt felaktigt håll. Kanske inser vi nu att den här symbolen är bäst att undvika helt och hållet. En mycket bättre fredssymbol är så klart en vit duva. Skillnaden mellan livsrunan och dödsrunan är ungefär som skillnaden mellan en vit duva och en kolsvart korp eller kråka. Vilken av dessa fåglar som bäst symboliserar fred får ni avgöra själva.

4 kommentarer:

  1. Ganska symboliskt att "fredsrörelsen" använder sig av en symbol för död över jorden...

    SvaraRadera
  2. Det är orwelliskt. Krig är fred ... och tvärtom. Liv är död ... och tvärtom. Det är ett sjukt skämt helt enkelt, men vi skrattar såklart inte ... åtmistone inte tills dess att vi kan skratta sist, dvs bäst...

    SvaraRadera
  3. Den s.k. "fredsrörelsen" använder ofta den runa som är dödens symbol inskriven i en cirkel som då innebär en besvärjelse med önskan om död åt alla. I forna tider kallades denna figur för Djävulens öga.


    Den s. k. livsrunan är ett kors där de två grenarna pekar snett uppåt. Den tyska organisationen SS under kriget begravde sina stupade under ett sådant kors med soldatens hjälm placerad på
    den vertikala stolpen.

    Den lögnspridande organisationen Expo har på nätet som "fakta" presenterat att den s.k. dödsrunan med sina nedåtbrutna armar var placerade på stupade SS-mäns gravar vilket alltså är en medveten osanning, liksom mycket annat som dom sprider.

    Det finns fotografier i olika historieböcker som visar att "korsen" för stupade SS-män var vänt med grenarna uppåt!

    SvaraRadera
  4. Tack, Jan-Ola, för din fina kommentar och för att du avslöjade lögnerna från Expo rörande våra runor. Intressant att SS begravde sina stupade under livsrunan.

    SvaraRadera