fredag 4 december 2009

Miles Dyson



En av de bästa actionfilmer som någonsin gjorts är tveklöst Terminator 2. En av många suveräna scener i filmen är när Miles Dyson, hjärnan bakom den stundande katastrofen, får besök hemma hos sig av terminatorn med vänner. Dyson är ingen ond människa, men tyvärr så har han godtroget litat på sina ledare och dem han arbetar för, och han kan heller inte förstå vad det är som håller på att hända.

Först när Terminatorn skär bort huden från sin underarm och visar honom att han inget annat är än en robot, så inser Dyson vad det är han är inblandad i, samt att miljarder människors liv är i fara. Han beslutar sig då för att ge sitt liv, om det skulle behövas, för att försöka rädda sin familj och mänskligheten undan den kommande kärnvapenattacken.

På samma vis är det för oss alla idag. Vi kan inte se vad det är som pågår, eftersom vi blint litar på media och våra ledare. Av den anledningen är 9/11 så viktigt, för om vi inser vad det var som hände då, så inser vi vidare hur illa ute vi alla nu är. Och den som en gång insett vad som hände i New York för åtta år sedan glömmer det aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar